Trans Sağlığı Semineri 1 Ekim’de Gerçekleşecek

Trans Sağlığı Semineri 1 Ekim’de Gerçekleşecek

(Lefkoşa, 29/09/16) Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC) tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığıyla yürütülen “Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek” başlıklı proje, SPOD (Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ortaklığı ile Trans Sağlığı Semineri 1 Ekim Cumartesi saat 14:00’te Tabipler Birliği Lokali’nde gerçekleşecektir.

Proje Kıbrıs Türk toplumunda özellikle medya, eğitim, hukuk ve sağlık gibi çeşitli alanlarda Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak LGBTİ bireylerin de deneyimlediği cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmeyi, medya ilgisini artırmayı, kamuoyu oluşturmayı ve toplumsal değişimi amaçlamaktadır.

Sağlık alanında çalışan uzmanlara yönelik gerçekleşecek Trans Sağlığı Semineri’nde CETAD (Cinsel Eğitim, Araştırma ve Tedavi Derneği) üyesi ve psikiyatri uzmanı Dr. Seven Kaptan konuşmacı olarak yer alacak. Dr. Seven Kaptan seminer süresince, trans danışanları değerlendirme ve psikiyatrik takip süreci hakkında bilgi ve deneyimlerini aktarmanın yanısıra, hormonal ve cerrahi tedaviler hakkında da bilgi paylaşımında bulunacak.

Konuşulmayan (Unspoken) proje koordinatörü Hazal Yolga, ülkemizde özellikle trans sağlığı üzerine yapılan ve yapılacak olan çalışmaların çok değerli olduğunun altını çizip, “bu konuda duyarlı tüm tıp doktorlarını Trans Sağlığı seminerine davet ederiz” diye ekledi.

Scroll to Top