Harmancı, Kuir Kıbrıs aktivistleri ile görüştü

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Kuir Kıbrıs Derneği aktivistleri Faika Deniz Paşa ve Tuğçe Hürsöz ile görüştü.

Harmancı, Kuir Kıbrıs aktivistleri ile görüştü

Görüşmede cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve konusunda ülkedeki durum konuşulurken, yerel yönetimlerdeki bakış açısı değerlendirildi.

Atılabilecek adımlarda yerel yönetimlerin önemine vurgu yapan Kuir Kıbrıs Derneği aktivistleri, bu alanda LTB ile ortak hareket ve gerçekleştirilebilecek faaliyetler konusunda LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya hazırlamış oldukları önerileri sundular.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yerel yönetimlerin kişi hak ve özgürlükleri konusunda ayrımcı bir anlayışta olamayacağını, bu amaçla kurdukları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’nin yararlı birçok çalışmaya imza attığını ifade ederek, Kuir Kıbrıs ile birimin işbirliği içinde çalışmasının önemine vurgu yaptı.

Haber Kaynağı: https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/harmanci-kuir-kibris-aktivistleri-ile-gorustu/47172?fbclid=IwAR0DSMZH80Lm5YNRIPN0z0OyPZ8HWQyVuFMnbnHkdgxo9-GncWw3N3cjQio

Scroll to Top