Kuir Kıbrıs Derneği Psikologlara Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitimi (İkinci Aşama)

Kuir Kıbrıs Derneği Psikologlara Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitimi (İkinci Aşama)

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında Psikologlara yönelik LGBTİ+ farkındalığı eğitiminin ikinci aşaması düzenlenecektir.
Eğitim, 20 Ekim Pazar günü, 9:30 ve 18:00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği’nde gerçekleştirilecektir.

Eğitimin ilk aşamasında cinsel yönelimler ve önyargılar ele alınmıştı, ikinci aşamasında ise cinsiyet kimlikleri ve cinsiyet yeniden tayin süreci üzerine yoğunlaşılması hedeflemektedir.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Seven Kaptan, Uzman Psikolog Ziliha Uluboy ve hukukçu Faika Deniz Paşa tarafından verilecek olan eğitimin sonunda katılımcı psikologlardan gönüllü olanlarla ortak uzlaşı metni imzalanacak ve dernek dayanışma hattı kapsamında kullanılacak psikologlar havuzu oluşturulacaktır.

20 Ekim Pazar günü tam gün sürecek olan eğitimin ilk yarısında, temel kavramlar, cinsiyet kimliği değerlendirilmesi ve cinsiyet yeniden tayin süreçleri yasal açıdan ele alınacaktır. Bunun yanı sıra öğleden sonra gerçekleşecek olan eğitimin ikinci yarısında ise, bedensel değişim sürecine uygun terapi yaklaşımları ve vaka çalışmalarına yer verilecektir.

Eğitime katılmak isteyen tüm psikologların en geç 11 Ekim Pazartesi, saat 18:00’e kadar özgeçmiş (CV) ve niyet mektuplarını queercyprus@gmail.com e-mail adresine ulaştırmaları rica olunur. Eğitimin verimli ve bütünsel olabilmesi adına öncelik hali hazırda ilk aşamaya katılmış olan adaylara ve aktif çalışmakta olan klinik psikologlara verilecektir.

Scroll to Top