Aylık Sohbetler: Onur Yürüyüşleri

Onur yürüyüşlerini konuşuyoruz! 15 Mayısta bir araya gelip onur yürüyüşlerinin tarihte anlamı, neden her yıl birçok ülkede yapıldığı, LGBTI+ ve insan haklarına olan katkısı gibi birçok konuyu konuşacağımız Aylık Sohbetler eklinliğimize herkesi bekleriz.

Onur yürüyüşleri, LGBTI+’ların haklarını tanıtmak ve çeşitliliklerini kutlamak için dünya çapında kutlanan etkinliklerdir. Stonewall ayaklanmalarını anmak ve topluluk için eşit haklar talep etmek amacıyla 1970’te New York’taki sokakların dolup taşması tarihte onur yürüyüşleri için büyük önem taşır. Onur yürüyüşleri, LGBTİ+ hakları ve sosyal adalet için politik aktivizm ve savunuculuk için bir platform olarak da önem taşımaktadır. Her ne kadar belli bir kesimi rahatsız etse de Onur Yürüyüşleri LGBTI+ haklarının bir sembolüdür ve çeşitlilik ve kapsayıcılığın kutlamasıdır. Tüm bunları gelin beraber konuşalım tartışalım.

Not: Aylık sohbetler etkinliğimizin hemen ardından Pankart Hazırlama atölyemizle dileyenler onur yürüyüşünde taşımak istedikleri pankartları hazırlayabilecektir.

Tarih:15.05.2023

Saat: 18.30

Yer: KUİR Kıbrıs Derneği

Etkinlik dili Türkçe olup, talep edilmesi durumunda Türkçe-İngilizce destek sağlanacaktır.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin etkinlik Kayıt Formu’nu doldurarak ön kayıt yapmaları gerekmektedir.

Kayıt formu link.

Scroll to Top